Mulţi văd naşterea prin cezariană ca pe o procedură simplă şi lipsită de complicaţii , şi nu ca pe o „naştere adevărată”.
Indiferent de modul în care bebeluşul vine pe lume, corpul mamei trece printr-o serie de schimbări dureroase.
De cele mai multe ori, oamenii au tendinţa să nu vadă operaţia de cezariană ca ceea ce este, o naştere în adevăratul sens al cuvântului.😉
"Operaţie de cezariană? Deci tu de fapt nu ai născut. Cred că a fost plăcut să alegi calea cea mai uşoară”
Ah, da! Operaţia mea de cezariană a fost pur şi simplu o chestiune de comoditate. 🤨
A fost frumos să mi se spună că din cauza scoliozei nu pot face copii? Dar sa mi se spună ca dacă as rămâne însărcinată nu as putea duce sarcina pana la capăt?
Și ţi se spune că faci progrese mari dar va fi nevoie de o cezariană, însă apoi să ţi se spună că trebuie să te pregăteşti pentru operaţia la 39 de săptămâni de sarcina , și să știi că îți vei vedea copilul abia a doua zi, nu este deloc un şoc?
Oh, şi după o astfel de operaţie este floare la ureche recuperarea.
Greşit! Acesta a fost cel mai dureros lucru pe care l-am experimentat în toată viaţa mea.
Acum fac parte din grupul mămicilor dure, care au o cicatrice ce demonstrează că au avut un bebeluş în ele şi au trăit să spună povestea.
(Ştii, poţi să mori în timpul unei astfel de proceduri).
Să ai un copil care este scos dintr-o incizie de doar 12 cm, care se lărgeşte, se întinde şi face ca toate straturile de grăsime, muşchi, organe să se rupă şi continuă pentru a ajunge mai bine la copil, este o experiență cu totul diferită..
Îţi foloseşti muşchii abdomenului pentru absolut orice, chiar şi atunci când eşti aşezat.
Imaginează-ţi că nu îi poţi folosi pentru că au fost mutilaţi, rupţi.
Refacerea este un proces natural pe care trebuie să îl facă propriul corp.
Atunci când o asistentă îţi spune să încerci să te întorci pe-o parte când stai în pat, la câteva ore de la operație , iar durerea unui corp tăiat şi cusut te împietreşte, începi să realizezi ironia atunci când cineva spune că este cea mai uşoară cale.
Aş trece din nou prin asta, în fiecare zi, doar pentru a mă asigura că o să fiu capabilă să-i văd faţa zâmbitoare fiului meu.
Dacă ai născut prin cezariană,ești o mamă grozavă.💪
Uneori se întâmplă să ai sentimente de vinovăție, pentru că simți nașterea ca pe un eșec.
Pot apărea sentimente de frustrare, dezamăgire, vină și chiar furie.
Ar trebui să știi că orice naștere (vaginală sau abdominală), care are ca rezultat o mamă sănătoasă și un bebeluș sănătos, este un succes.
Asta e tot ce contează, de fapt. 👏🏼
📷 Michelle Glenn Photography